Το έστρωσε για τα καλά από νωρίς το πρωί στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 09:12 Το έστρωσε για τα καλά από νωρίς το πρωί στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες

Απαγορευτικό για φορτηγά προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο - Με αλυσίδες τα ΙΧ - Μάχη με το χιονιά στους δρόμους της Λαμίας αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας

Από τις 6.00΄το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει στη Λαμία. Με τον υδράργυρο στο -1 σε τριάντα λεπτά είχαν ντυθεί τα πάντα στα λευκά.

Οι προγνώσεις θέλουν τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται κατά διαστήματα έντονες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Τα μηχανήματα του Δήμου έχουν ξεκινήσει τη μάχη στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας από τα ξημερώματα, ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας τους δρόμους. Ωστόσο θα πρέπει, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, οδηγοί και πεζοί να αποφύγουν σήμερα τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στα δρομολόγια των Αστικών λεωφορείων στο δήμο Λαμιέων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ.Νίκο Γούλα, μας είπε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην εκτέλεση των δρομολογίων, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους, γι' αυτό καλό θα είναι οι δημότες που θέλουν να μετακινηθούν με αστικό να ενημερώνονται για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που επιθυμούν από το σταθμαρχείο στο τηλέφωνο 22310 22122

Και σήμερα ο Δήμος Λαμιέων διαθέτει τη θερμαινόμενη αίθουσα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Η θερμαινόμενη αίθουσα είναι το 2ο ΚΑΠΗ στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Ομήρου, στο Δημοτικό Θέατρο.

Τι γίνεται στα οδικά δίκτυα

Στην εθνική οδό δεν υπάρχει πρόβλημα προς Αθήνα, αφού ο χιονιάς είναι από τη Λαμία και πάνω. Όσοι θα ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Νωρίς το πρωί είχαμε παράπονα από οδηγούς που ταξίδευαν από Λαμία προς Θεσσαλονίκη ότι ο δρόμος μετά τους Αγίους Θεοδώρους και πάνω δεν είχε καθαριστεί και δεν είχε πέσει αλάτι.

Αλυσίδες χρειάζονται οπωσδήποτε οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Μπράλο, Καρπενήσι και Δομοκό. Η τροχαία από νωρίς το πρωί έδωσε απαγορευτικό για τα φορτηγά προς Μπράλο, Καρπενήσι και Δομοκό, τα οποία ακινητοποιούνται μέχρι νεωτέρας.

Στη δυτική Φθιώτιδα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού έχει αρχίσει να χιονίζει από τις 3.00΄το πρωί και το χιόνι ξεπερνά τα 20 εκατοστά, ενώ μετά τον Τυμφρηστό στη Ράχη τα 35 εκατοστά.

(Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τη διασταύρωση για Μερκάδα, λίγο μετά τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση