Λαμία: Ο χιονιάς παρέλυσε την πόλη - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 18:00 Λαμία: Ο χιονιάς παρέλυσε την πόλη - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία (Λαμία: οδός Διάκου 12:23΄το μεσημέρι)

Έκκληση: Μην βγαίνετε στους δρόμους αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος - Μάχη για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για το νοσοκομείο της πόλης.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά στη Λαμία και τη Φθιώτιδα γενικότερα. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ήταν έντονες με αποτέλεσμα μέσα στο κέντρο της πόλης το χιόνι να ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, ενώ στα βόρεια προάστια το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων έδωσαν πραγματική μάχη, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους περισσότερους δρόμους, αφού μόλις τους καθάριζαν μετά από λίγο το έστρωνε ξανά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Λαμίας που από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00  έχουν καθαρίσει τον δρόμο 11 φορές και συνεχίζουν για να κρατήσουν ανοιχτή την πρόσβαση στα ασθενοφόρα και όλους όσους έχουν αναγκη να το επισκεφθούν.

Δείτε το βίντεο:

«Η Λαμία βρίσκεται σε κλοιό χιονιά. Προσπαθούμε από πολύ νωρίς το πρωί, με όλο το μηχανισμό του Δήμου μας να βρίσκεται σε επιφυλακή, να κρατήσουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης μας ανοιχτούς. Καλό θα είναι, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, να αποφεύγουμε όλοι μας τις άσκοπες μετακινήσεις. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου, που για τέταρτο εικοσιτετράωρο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι της πόλης ανοιχτοί...», έγραψε λίγο αργότερα o Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνταν μέσα σε κεντρικούς δρόμους, αφού οι οδηγοί δεν είχαν αλυσίδες, με αποτέλεσμα να παραλύουν τα πάντα και φυσικά να μην μπορούν  να καθαρίσουν ούτε τα εκχιονιστικά.

Από νωρίς το μεσημέρι η πόλη παρέλυσε και η κυκλοφορία γινόταν μόνο με αλυσίδες, ενώ από το πρωί η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών μέσα στην πόλη.

Σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει και στην είσοδο της πόλης από Αθήνα, αφού τόσο η εθνική οδός, όσο και ο εθνικός δρόμος που συνεχίζει μέσα στην πόλη έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο και είναι άκρως επικίνδυνοι.

Πολλά επίσης ήταν και τα τροχαία ατυχηματα, ευτυχώς μεχρι στιγμής χωρίς τραυματισμούς, αφού πολλοί οδηγοί έχασαν τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας και έπεσαν πάνω σε άλλα αυτοκίνητα, κυρίως σε κατηφορικούς δρόμους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση