Λαμία: Μάχη με τα προβλήματα που άφησε ο χιονιάς (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 08:10 Λαμία: Μάχη με τα προβλήματα που άφησε ο χιονιάς (ΦΩΤΟ)

Η μάχη στους δρόμους της Λαμίας και της Φθιώτιδας συνεχίζεται μετά την επέλαση του χιονιά...

Με 17 μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον παγετό, τον χιονιά, που δημιούργησαν πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στις κοινότητες του Δήμου, όπου σε κάποιες από αυτές το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Από τα ξημερώματα τα "μαχαίρια" καθάριζαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ταυτόχρονα έριχναν αλάτι για να μην παγώσουν τα νερά από τα χιόνια που έλιωναν. Εκτός από τους δρόμους στον αστικό ιστό του Δήμου έγιναν και πολλές παρεμβάσεις στις κοινότητες, όπου είχαν αποκλειστεί κτηνοτρόφοι σε ποιμνιοστάσια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους τους υπαλλήλους του δήμου που αυτές τις ήμερες ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Πολλοί από αυτούς είναι στο δρόμο άυπνοι κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μπορέσουν να βοηθήσουν όπου χρειαστεί για τέσσερις ημέρες. Ξέρω ότι υπάρχουν παράπονα αλλά χρειάστηκε να κάνουμε αμέτρητες παρεμβάσεις. Δεν μπορούσαμε ταυτόχρονα να είμαστε παντού. Δώσαμε προτεραιότητα σε ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας και έπρεπε να μετακινηθούν, όπως καρκινοπαθείς και αιμοκαθαρόμενοι. Είχαμε και δύσκολες επιχειρήσεις σε ποιμνιοστάσια, όπως χθες βράδυ στη Συκά Υπάτης, όπου με ένα μέτρο χιόνι απεγκλωβίσαμε έναν κτηνοτρόφο....», είπε ο Νίκος Σταυρογιάννης στο LamiaReport

Οι δημότες μπορούν να καλούν στο γραφείο κίνησης του Δήμου στο τηλέφωνο 22310 22202 για να ενημερώνουν που χρειάζονται παρεμβάσεις, οι οποίες θα γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας, εκτός των επειγόντων περιστατικών.

Δείτε φωτογραφίες από την μάχη με το χιονιά στην πόλη της Λαμίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση