Έρχεται νέο κύμα με πολλά χιόνια στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:30 Έρχεται νέο κύμα με πολλά χιόνια στη Φθιώτιδα

Το νέο κύμα θα χτυπήσει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη Δευτέρα, αυτή τη φορά μόνο στα ημιορεινά και ορεινά. Πυκνά χιόνια στη Φθιώτιδα προβλέπονται πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο. Τα ορεινά χωριά του νομού θα θαφτούν και πάλι στο χιόνι...

Τα «απομεινάρια» των πολικών αερίων μαζών που άφησε στο πέρασμα της η «Αριάδνη» παραμένουν εγκλωβισμένα πάνω από τη χώρα μας και στη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ακόμη βαρομετρικό χαμηλό, το 4ο κατά σειρά, στις ακτές της βορείου Αφρικής που θα κινηθεί αργά προς το Αιγαίο και θα εμπλουτιστεί με μεγάλα ποσά υγρασίας και θερμότητας μέσα στη Δευτέρα δίνοντας έναν ακόμη χιονιά εγκλωβισμού!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα,  τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και της βόρειας Πελοποννήσου και βροχές στη νότια χώρα και το Ιόνιο οι οποίες θα είναι έντονες στην Πελοπόννησο. Στη δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονία περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, λόγω του ισχυρού παγετού από την χιονοκάλυψη των προηγούμενων ημερών. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές στη δυτική-βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία.

Στη Φθιώτιδα, με βάση και τα τελευταία προγνωστικά, η Κυριακή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα νότια και από αργά το βράδυ της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας, περιμένουμε βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά από τα 500 μέτρα και πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Πότε και γιατί πέφτει πολύ χιόνι στη Λαμία; Τι είναι το φαινόμενο της  παγωμένης βροχής που είδαμε και στην πόλη μας;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση