Τι σχέση έχουν οι τσαντάκηδες της Θεσσαλονίκης με τη Φθιώτιδα?

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 08:30 Τι σχέση έχουν οι τσαντάκηδες της Θεσσαλονίκης με τη Φθιώτιδα?

Τα "μπουμπούκια" που είχαν σηκώσει στο πόδι τη δυτική Φθιώτιδα και είχαν ρημάξει στο κλέψιμο τα μηχανάκια στη Λαμία, είναι οι τσαντάκηδες - ληστές της Θεσσαλονίκης που συνελήφθησαν προχθές στην Καλαμαριά.

Ο λόγος για έναν 19χρονο Ρουμάνο, έναν 20χρονο Αλβανό και μια 19χρονη Αλβανίδα, που πριν δυο μήνες είχαν κάνει άνω - κάτω όλη τη δυτική Φθιώτιδα με τις απαγωγές ανηλίκων κοριτσιών, κλοπές μηχανών και πολλά άλλα.

Ο 19χρονος Ρουμάνος είχε συλληφθεί ύστερα από καταδίωξη, με περιπετειώδη τρόπο, από αστυνομικούς του Α.Τ. Μακρακώμης. Eίναι αυτός, που μαζί με έναν Αλβανό συνεργό του, φαίνονται στο βίντεο να κάνουν απόπειρα κλοπής μιας μηχανής στη Λαμία (δείτε το βίντεο που κατέγραψε την απόπειρα κλοπής).

Τότε είχαν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (διαβάστε εδώ)

Τους έπιασαν στην Καλαμαριά για αρπαγή τσαντών και ληστεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νεαρός Ρουμάνος είχε σταματήσει να δίνει το "παρών" κάθε 15μερο, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα και είχε εξαφανιστεί. Τελικά τα νέα ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί τα παιδιά είχαν ανοίξει νέες "δουλειές".

Οι δυο νεαροί αλλοδαποί, μαζί με τη 19χρονη της παρέας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, οι οποίοι μετά από έρευνα κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση τους, αφού τα κρούσματα αρπαγής τσαντών στην περιοχή είχαν αρχίσει να πληθαίνουν.

Ο 19χρονος Ρουμάνος και ο 20χρονος Αλβανός εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις αρπαγές τσαντών και σε μια περίπτωση ληστείας, με τη χρήση σωματικής βίας, σε βάρος γυναικών, ενώ ο 19χρονος άρπαξε ακόμη μια τσάντα, με συνεργό αυτή τη φορά την 19χρονη αλλοδαπή.

Οι νεαροί θα οδηγηθούν εκ νέου στον Εισαγγελέα για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ληστείας και παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση