Νέο κύμα κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 08:54 Νέο κύμα κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Η βαρυχειμωνιά επιμένει. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από χθες να πλήττει την Ελλάδα από τα δυτικά συνεχίζει σήμερα την «επέλασή» του.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το Ιόνιο, και επίσης ένταση των χιονοπτώσεων στην Ήπειρο, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία από τις βραδινές ώρες σήμερα και μέχρι αύριο.

Την Τετάρτη μπορεί να υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση στα νοτιοανατολικά. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν και την Αττική. Από την Πέμπτη το απόγευμα η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικά και θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) με χιόνια στη Θεσσαλία στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα πεδινά, στις υπόλοιπες περιοχές στα ορεινά κυρίως της στερεάς. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς κεσίου. Στη Θεσσαλία αντίστοιχα από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο με τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες προβλέπουν για σήμερα η μετεωρολόγοι, οι οποίοι επισημαίνουν πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια αναμένονται για σήμερα.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση