Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 08:33 Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Φθιώτιδας

Μετά τα μεσάνυχτα απόψε έως τα ξημερώματα της Παρασκευής θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις έως τη θάλασσα. Νιφάδες χιονιού θα δει και η Λαμία με πιθανό πασπάλισμα στα βόρεια προάστια της πόλης (από τα 200μ). Στα ημιορεινά και ορεινά τα πράγματα βέβαια θα είναι διαφορετικά για αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες καθώς η εκτιμώμενη χιονόστρωση προς Δομοκό - Μπράλο - Καρπενήσι θα είναι κοντά στα 10 εκατοστά.

Διαβάστε αναλυτικά για τον καιρό των επόμενων ημερών στην Ελλάδα και τη Φθιώτιδα από τον Κώστα Λούτα:

Πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία θα κατηφορίσουν στη διάρκεια της Πέμπτης προς τη χώρα μας, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Χιόνια θα πέσουν την Πέμπτη στην κεντρική Μακεδονία με έμφαση στη Χαλκιδική (ακόμη και στα πεδινά π.χ. Θεσσαλονίκη) και σχεδόν έως τα 200μ στη Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια αλλά και στην ημιορεινή-ορεινή Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή το κρύο θα είναι ιδιαίτερα έντονο με τις χιονοπτώσεις να επηρεάζουν ακόμη και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, αλλά από το μεσημέρι τα χιόνια σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο προβλέπεται βελτίωση του καιρού χωρίς να εκδηλώνονται πουθενά φαινόμενα, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Κυριακή αναμένεται εκ νέου επιδείνωση στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά της ανατολικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Πέμπτη προβλέπονται ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ημιορεινά-ορεινά από τα 500μ και πάνω. Στη διάρκεια της νύχτας τα χιόνια θα κατέβουν σταδιακά χαμηλότερα και μετά τα μεσάνυχτα θα χιονίσει ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται νωρίς το πρωί ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-5 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με μεταβλητούς ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0-8 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί.

Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά, η καλοκαιρία του Σαββάτου φαίνεται να είναι πρόσκαιρη. Την Κυριακή ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ημιορεινά-ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση