Λαμία: Πάνω από 100 άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών - Ένας προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 14:29 Λαμία: Πάνω από 100 άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών - Ένας προσπάθησε να αυτοκτονήσει (φώτο: Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας)

«Συγνώμη γι αυτό που θα κάνω τώρα», είπε ο 58χρονος Λαμιώτης και πήδηξε από τον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Χαμός στη Λαμία με την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά - Έφοδος των αστυνομικών σε πολλά σπίτια στη Λαμία με 16 συλλήψεις - Περισσότερα από 100 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Λαμίας παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας μετά από πολύμηνη έρευνα και συστηματική παρακολούθηση ακόμα και των κινητών τηλεφώνων των μελών του κυκλώματος.

Ηρωίνη, κόκα, χασίς, όπλα και χρήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς που έκαναν "ντου" σε διάφορα σπίτια των μελών του κυκλώματος στη Λαμία, που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή. Ως αρχηγικό μέλος φέρεται να είναι ένας 23χρονος από τη Στυλίδα, που διέμενε στη Λαμία. Μαζί του συνελήφθησαν και τα 3 ετεροθαλή αδέλφια του. Δυο αγόρια και ενα κορίτσι. Όλοι τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Από τους 16 συλληφθέντες οι 14 θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες, αφού φέρεται να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, ενώ περισσότερα από 100 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση, οι περισσότεροι εκ των οποίων προμηθεύονταν ναρκωτικά από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Το ένα πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι του 23χρονου αρχηγού, φέρεται να είναι κλεμμένο από αστυνομικό που υπηρετεί σε περιοχή της Αττικής. Επίσης στο σπίτι του 58χρονου βρέθηκαν 48.000€, ένα πιστόλι, 4 κιλά χασίς, 52 γραμμάρια κοκαΐνης, 34 γραμμάρια ηρωίνης, μπουκάλια μεθαδόνης και άλλα.

Πως βούτηξε στο κενό

Στο αστυνομικό μέγαρο χθες γινόταν χαμός, αφού έγιναν περισσότερες από 50 προσαγωγές ατόμων που είχαν σχέση με το κύκλωμα. Ο 58χρονος Λαμιώτης βρισκόταν στον 2ο όροφο μαζί με κάποια άλλα άτομα που είχαν συλληφθεί. Μέσα στο χώρο βρισκόταν και δυο αστυνομικοί. Ο 58χρονος μιλούσε με τη σύντροφό του, η οποία επίσης είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Ξαφνικά της λέει «συγνώμη γι αυτό που θα κάνω τώρα» και όπως ήταν με τις χειροπέδες στα χέρια έτρεξε και έκανε "σάλτο" από ένα παράθυρο του 2ου ορόφου που ήταν μισάνοιχτο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να παρασύρει μαζί του και έναν από τους αστυνομικούς που πήγε να τον συγκρατήσει.

Ακολούθησε πανικός. Ο 58χρονος, που έπεσε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση