Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα που είχε ρημάξει τις εκκλησίες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 18:15 Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα που είχε ρημάξει τις εκκλησίες στη Φθιώτιδα

Είχαν αδυναμία στα παγκάρια των εκκλησιών....

Ο λόγος για τέσσερις νεαρούς ρομά από τις Σοφάδες Καρδίτσας που επισκέπτονται συχνά πυκνά τις εκκλησίες της Φθιώτιδας, φυσικά όχι για να ανάψουν κερί , αλλά για να πάρουν ότι χρήματα βρουν στα παγκάρια.

Στην περίπτωση όμως του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στη Μάκρη, του δήμου Μακρακώμης, οι διαρρήκτες στάθηκαν άτυχοι αφού μόλις ανοιξαν την πόρτα χτύπησε ο συναγερμός.

Αμέσως το έβαλαν στα πόδια, αλλά οι γείτονες που άκουσαν το συναγερμό και βγήκαν έξω πρόλαβαν και είδαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μακρακώμης.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους 4 νεαρούς ρομά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι δράστες λίγο πριν είχαν "επισκεφθεί" την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γραμμένη και το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Επίσης πρόσφατα είχαν διαρρήξει και την εκκλησία στο χωριό Βελεσιώτες στην περιοχή του Δομοκού.

Τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν για να δουν και ποιες άλλες εκκλησίες έχουν "ανοίξει" οι νεαροί ρομά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση