Με τι καιρό θα κάνουμε Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 15:31 Με τι καιρό θα κάνουμε Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα

Βροχερό το Σαββατοκύριακο των Απόκρεων - Με καλό καιρό τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής φαίνονται βροχές, ο οποίες λόγω της Αφρικανικής σκόνης που θα μεταφέρουν οι νοτιάδες, θα είναι οι γνωστές λασποβροχές. Το φαινόμενο δε θα είναι έντονο όπως άλλες φορές, ωστόσο η βροχή που θα πέσει την Κυριακή θα έχει περιεκτικότητα σε σκόνη και θα επικρατεί μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός στην κυριολεξία θα "καθαρίσει", θα επανέλθει η ηλιοφάνεια με λίγη μόνο συννεφιά το πρωί, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά. Ιδανικός καιρός για εξορμήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια μας είχε συνηθίσει σε βροχερά Κούλουμα!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι καιρό θα έχουμε στην Ελλάδα και τη Φθιώτιδα το τριήμερο των Απόκρεων, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Πέμπτη θα είναι οι τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και η άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς. Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές ασθενείς βροχές στη δυτική-νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστεί η καλοκαιρία.

Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και από το απόγευμα και στο ανατολικό Αιγαίο. Λόγω των ισχυρών νοτιάδων που θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-7 μποφόρ (πιθανόν τοπικά 8) θα έχουμε μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, η οποία στις περιοχές όπου θα βρέξει θα "μεταφράζεται" σε λασποβροχή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά τόπους βροχερός κυρίως στα κεντρική-βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι νοτιάδες θα στραφούν σταδιακά σε Β-ΒΑ 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Βροχές προβλέπονται στο νομό από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι περίπου το βράδυ Κυριακής. Την Κυριακή οι βροχές θα έχουν περιεκτικότητα σε σκόνη προερχόμενη από τη βόρεια Αφρική (λασποβροχές). Την Καθαρά Δευτέρα θα επανέλθει η ηλιοφάνεια με λίγη μόνο συννεφιά το πρωί, η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 16 βαθμούς. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός με ασθενείς Α-ΝΑ ανέμους 2-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία σε άνοδο να κυμαίνεται από 8-20 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-18 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 9-14 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη (28/02-1 Μαρτίου) προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση