Το ΤΕΙ Λαμίας δώρισε υπολογιστές σε δημοτικά σχολεία της πόλης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 17:49 Το ΤΕΙ Λαμίας δώρισε υπολογιστές σε δημοτικά σχολεία της πόλης

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία κι έχοντας πάντα σαν αρχή την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τεχνολογία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προχώρησε στη διάθεση οκτώ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε 3 Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε μετά από αιτήματα που κατατέθηκαν στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, είτε μέσω της Διεύθυνσης των Σχολείων, είτε μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τα οποία περιγράφανε τη σοβαρή (και σε μερικές περιπτώσεις πλήρη) έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη λειτουργία εργαστηρίων πληροφορικής στα σχολεία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και τους Υπεύθυνους των Εργαστηρίων Η/Υ διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προς απόσυρση 8 Η/Υ που δεν καλύπτανε επαρκώς τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών, σε επίπεδο εργαστηριακών ασκήσεων, δεν ήταν όμως παρωχημένοι και μπορούν να αξιοποιηθούν στα Δημοτικά Σχολεία.

Οι υπολογιστές αυτοί μετά την κατάλληλη συντήρηση από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, που εγκατέστησαν λογισμικά και εργαλεία κατάλληλα για χρήση τους από μαθητές Δημοτικού παραδόθηκαν σε τρία Δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στο 1ο, στο  13ο και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο την Τρίτη 4 Απριλίου παρουσία του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρου Λάμψα, του Αντιπροέδρου κ. Νικόλαου Στριμπάκου και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού & Πρόνοιας κ. Βίβιαν Αργύρη η οποία συνεχάρη το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία αυτή.

Η κίνηση του Ιδρύματος αγκαλιάστηκε από τα σχολεία με μεγάλη χαρά και ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα διαθέσει και άλλους υπολογιστές στα σχολεία της περιοχής όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του υπολογιστικού εξοπλισμού των εργαστηρίων του ΤΕΙ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση