Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάλασε πάλι ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 18:50 Χάλασε πάλι ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Λαμίας (φώτο αρχείου)

Για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές...

Δυστυχώς από το απόγευμα της Παρασκευής έπαψε να λειτουργεί, λόγω βλάβης, ο πολύπαθος αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι ασθενείς για μια αξονική μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Λάρισας ή του Βόλου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους, πέρα από την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες έγιναν τέσσερις διακομιδές και σήμερα Κυριακή ετοιμάζουν άλλες δυο.

Τον προηγούμενο μήνα είχε γίνει χαμός όταν μια 17χρονη, σοβαρά τραυματισμένη από τροχαίο, πηγαινοερχόταν για μια αξονική Λαμία - Λάρισα. Δυστυχώς λύση δεν βρέθηκε και το πρόβλημα συνεχίζεται.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων.

Κι όμως έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που "χαλάει" συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα πάρουμε ανταλλακτικά από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια.

Αυτός ο αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός. Δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα να στέλνουμε ασθενείς σε νοσοκομεία όμορων νόμων. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο Τρικάλων εξοπλίζεται με Μαγνητικό Τομογράφο. Για τη Λαμία ούτε κουβέντα για μαγνήτη. Το νοσοκομείο Λαμίας υπολειτουργεί με αξονικό που άλλοι πετάνε στα σκουπίδια.

Ελπίζουμε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ανδρέα Κολοκυθά και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που επιτέλους θα αποκτήσει το ΓΝ Λαμίας, να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.