Καιρός: Ζέστη και σκόνη από την Αφρική σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 09:16 Καιρός: Ζέστη και σκόνη από την Αφρική σήμερα

Η κουφόβραση και η αραιή συννεφιά σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και τη θολούρα στην ατμόσφαιρα θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού και στη Φθιώτιδα.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο θα κορυφωθεί η μεταφορά σκόνης. Από τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά) η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να καθαρίζει με τη στροφή των ανέμων σε βοριάδες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο καιρός το επόμενο τριήμερο θα έχει ως εξής:

Η ζέστη, οι νοτιάδες μέχρι τα 5 μποφόρ στα πελάγη, η Αφρικανική σκόνη και η αραιή συννεφιά θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά) ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στη βόρεια Ελλάδα κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η μέγιστη θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει τους 27-30 βαθμούς (Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και βόρεια Κρήτη).

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και σκόνη θα κυλίσει ο καιρός το τριήμερο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς.  Από την Τρίτη 2 του μηνός και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (5 Μαΐου) ο καιρός θα είναι αρκετά καλός χωρίς βροχές και με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 25 βαθμούς. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-26 βαθμούς.

Την Κυριακή και την Δευτέρα (Πρωτομαγιά) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 15-23 βαθμούς.

(Δείτε χάρτη συγκέντρωσης σκόνης για το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και θα κορυφωθεί η μεταφορά. Το παρήγορο είναι ότι δεν φαίνονται λασποβροχές)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση