Ξέρετε ότι το alter ego του Αλέξη Τσίπρα είναι από τη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 11:06 Ξέρετε ότι το alter ego του Αλέξη Τσίπρα είναι από τη Λαμία;

Νίκος Παπάς: Είναι το alter ego του Αλέξη Τσίπρα. Ο άνθρωπος των δύσκολων και ειδικών αποστολών. Για πολλά χρόνια διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και φυσικά τώρα στο Μαξίμου ως υπουργός Επικρατείας.

Ο πατέρας του Στέλιος Παπάς

Ο Νίκος είναι γιος του Λαμιώτη Στέλιου Παππά (φώτο), ενώ και η μητέρα του είναι από την Ηράκλεια Λαμίας. Ο Στέλιος Παπάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι οικονομολόγος και  είναι ο συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέλιος Παπάς είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

Ποιος είναι ο Νίκος Παπάς και πως βρέθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Παππάς θεωρείται από τα «δυνατά χαρτιά» του Αλέξη Τσίπρα με πολύ σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.

Ανήκει στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα, ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες και εμπιστευτικές αποστολές, όπως ήταν οι προεκλογικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με απογοητευμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που στη συνέχεια εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Αριστεράς.

Έχοντας κάνει σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία, ανήκει στα στελέχη με ευρωπαϊκή αντίληψη υπερθεματίζοντας στις κλειστές κομματικές συσκέψεις για την παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στενή φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα

Σπουδαγμένος στα μακροοικονομικά στη Σκωτία, ο Νίκος Παππάς είναι προσωπικός φίλος του κ. Τσίπρα από ηλικίας 19 ετών, από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Είναι φανατικός ευρωπαϊστής και επιμένει στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Είναι υπέρ της ακύρωσης του Μνημονίου και πιστεύει ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχουν την αξιοπιστία για επαναδιαπραγμάτευση.

Από τη Σκωτία στην Κουμουνδούρου

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Παππάς βρισκόταν στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Λίγους μήνες πριν είχε γεννηθεί η πρώτη του κόρη και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν βρισκόταν στα σχέδιά του. Ζούσε ήδη στη Γλασκόβη και στο Εδιμβούργο (όπου είχε κάνει το master του) επί 11 χρόνια και μάλλον είχε επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται στη Σκωτία.

Όλα αυτά όμως έως τη στιγμή που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 1995 στη Σπουδάζουσα. «Κατεβαίνω για πρόεδρος του Συνασπισμού. Σε θέλω για διευθυντή του γραφείου μου. Πρέπει να γυρίσεις πίσω», του είχε πει ο κ. Τσίπρας.

Ο Νίκος Παππάς παράτησε τα πάντα στη Σκωτία και γύρισε στην Ελλάδα μόλις ο παλιός φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία του Συνασπισμού. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Συνιστωσών και την αποχώρηση Κουβέλη, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναδείχθηκε βουλευτής στη Β΄ Αθηνών λαμβάνοντας 45.020 ψήφους. Από προχθές είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας και το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση