Λαμία: 20 χρόνια φυλακή για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 08:53 Λαμία: 20 χρόνια φυλακή για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα

Υπό την επήρεια ναρκωτικών είχε κατακρεουργήσει τη γιαγιά του που τον μεγάλωσε και έναν γείτονα που πήγε να βοηθήσει την ηλικιωμένη γυναίκα.

Σε ποινή κάθειρξης 20ετων καταδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Λαμίας ο 23χρονος από το Μώλο, που τον Δεκέμβριο του 2012 είχε δολοφονήσει σε κατάσταση αμόκ την γυναίκα που τον μεγάλωσε και έναν γείτονα του.

Πρωτόδικα ο δράστης της διπλής δολοφονίας είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο Καρπενησίου σε 20 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξης αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά της μεταβηφικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού.

Στην απολογία του στο Εφετείο, το πρωί της Τετάρτης ενώπιον Δικαστών και Ενόρκων, παραδέχθηκε το κακό που έκανε τονίζοντας ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε:

«Είμαι ένοχος, σκότωσα τη γιαγιά μου και το γείτονα. Δεν μπορούσα  να ελέγξω τον εαυτό μου. Τους έβλεπα όλους ως εχθρούς». 

Το χρονικό της άγριας διπλής δολοφονίας

Όλα έγιναν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2012, όταν ο 18χρονος τότε δράστης σε κατάσταση αμόκ σκόρπισε τον πανικό, σκοτώνοντας τη γιαγιά του και το γείτονα, ενώ από θαύμα γλίτωσε η γυναίκα του γείτονα που μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο.

Το μακελειό ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:00' το βράδυ, όταν ο 18χρονος για άγνωστη αιτία διαφώνησε με τη γιαγιά του. Ο 18χρονος αρχικά σκότωσε με ένα μαχαίρι, που πήρε από την κουζίνα, την 89χρονη γιαγιά του. Τις φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας άκουσε ένα ζευγάρι που έμενε δίπλα και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ο νεαρός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στον 74χρονο γείτονα με τον οποίο συνεπλάκη. Δυστυχώς και ο 74χρονος δέχθηκε θανάσιμα χτυπήματα με το μαχαίρι, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της 58χρονης γυναίκας του, η οποία τραυματίστηκε και αυτή από το μαχαίρι του δράστη στο πρόσωπο, ευτυχώς όμως χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η γυναίκα αιμόφυρτη έτρεξε να γλυτώσει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και άλλοι γείτονες, καθώς επίσης και αστυνομικοί του Α.Τ. Μώλου, οι οποίοι βρήκαν τον 18χρονο σε κατάσταση σοκ δίπλα στα θύματα και το μαχαίρι στο πάτωμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού ήταν και αυτός τραυματισμένος ελαφρά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς του είχαν μπλέξει στα δίχτυα των ναρκωτικών και είχαν χωρίσει. Ο 18χρονος έμενε με τη γιαγιά του και είχε μπλέξει και αυτός με τα ναρκωτικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση