Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έκλεψε μηχανάκι και... τον τσίμπησε η «Άμεση Δράση»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 21:25 Λαμία: Έκλεψε μηχανάκι και... τον τσίμπησε η «Άμεση Δράση»

Ο κλέφτης μάλιστα επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως του πέρασαν χειροπέδες!

Ο λόγος για έναν νεαρό ρομά, ο οποίος λίγο μετά τη 1:00' σήμερα το μεσημέρι έκλεψε ένα μηχανάκι από την αυλή ενός σπιτιού στην οδό Κυθήρων στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Ο ιδιοκτήτης, που το αντιλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα, τηλεφώνησε στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης (100), το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε όλους τους σταθμούς που ήταν έξω, δικυκλιστές και περιπολικά δίνοντας τα στοιχεία του κλεμμένου δικύκλου.

Τελικά μετά από αναζητήσεις, μια ώρα αργότερα περίπου, αστυνομικοί της «Άμεσης Δράσης» που κινούταν με περιπολικό, εντόπισαν το νεαρό ρομά να κινείται με το κλεμμένο μηχανάκι στην οδό Αθηνών και τον στάθμευσαν στη συμβολή με την οδό Γοργοποτάμου.

Εκεί ο νεαρός ρομά προσπάθησε να ξεφύγει και επιτέθηκε στους αστυνομικούς προσπαθώντας μάλιστα να χτυπήσει τον έναν από αυτούς στο πρόσωπο.

Τελικά οι αστυνομικοί, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν μαζί με το μηχανάκι στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από το νεοσύστατο Τμήμα της «Άμεσης Δράσης» στη Λαμία, που στις λίγες ημέρες λειτουργίας του, έχει δείξει καλά αντανακλαστικά, κάτι που οφείλεται και στην καθοδήγηση του Διοικητή του νέου Τμήματος, Αστυνόμου Α' Σωτήρη Σκαρμούτσου, που είναι μαζί με τους άνδρες του πολλές ώρες μάχιμος στο δρόμο, αλλά και στις εντολές και κατευθύνσεις από τον Αστυνομικό Δ/ντη Φθιώτιδας Αστέριο Μαντζιώκα, που έχει ζητήσει συνεχή κίνηση με στοχευμένη και αποτελεσματική δράση, από όλες τις δυνάμεις που είναι στο δρόμο.