Έλυνε «μάγια» και έκανε τον «εξορκιστή»... με το αζημίωτο φυσικά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 14:15 Έλυνε «μάγια» και έκανε τον «εξορκιστή»... με το αζημίωτο φυσικά!

Ο 54χρονος απατεώνας άρπαξε 2.500 ευρώ από 24χρονη για να της ...λύσει τα μάγια!

Περισσότερα του ενός είναι -σύμφωνα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη- τα θύματα του 54χρονου Βολιώτη, ο οποίος υποδυόμενος τον «εξορκιστή δαιμονίων» άρπαξε από 24χρονη Βολιώτισσα 2.500 ευρώ συνολικά για να της «λύσει τα μάγια». Ο 54χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος και όρισε τακτική δικάσιμο για να δικαστεί για απάτη και απείθεια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Για την Ασφάλεια ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, καθώς αρχίζουν και ανοίγουν στόματα για τη δράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, χθες στην Ασφάλεια Βόλου, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, εμφανίστηκε ακόμη μία νεαρή κοπέλα η οποία κατήγγειλε πως δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τον 54χρονο, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του για να τη βοηθήσει -υποτίθεται- να «λύσει» και τα δικά της μάγια. Η ίδια φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς πως… γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα «νύχια» του επιτήδειου «εξορκιστή», καθώς όσα της έλεγε, προκειμένου να την πείσει να δεχθεί τις οδηγίες του -επ’ αμοιβή φυσικά- ήταν πολύ περίεργα και παρέπεμπαν στη σφαίρα… του μεταφυσικού.

Η κοπέλα φοβήθηκε και αποφάσισε να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του. Ο 54χρονος, μόλις κατάλαβε πως η κοπέλα τον αποφεύγει -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της στους αστυνομικούς- άρχισε να την ενοχλεί τηλεφωνικά. Επειδή η ίδια δεν απαντούσε στις κλήσεις του, άρχισε να γίνεται φορτικός. Η κοπέλα ωστόσο δεν ενέδωσε, και όταν κάποια στιγμή ο ίδιος πήγε και τη βρήκε στην εργασία της, του ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί… τη βοήθειά του. Έτσι κατάφερε να σώσει τις οικονομίες της, ωστόσο χθες μόλις ενημερώθηκε ότι ο 54χρονος συνελήφθη, μετέβη στην Ασφάλεια Βόλου και κατέθεσε στους αστυνομικούς για την υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξέφραζαν χθες τη βεβαιότητά τους πως υπάρχουν και άλλα θύματα και πως η 24χρονη που έκανε την πρώτη καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψή του δεν είναι η μοναδική που έχασε χρήματα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Για αυτό και η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου μάλιστα ζητάει από οποιονδήποτε, έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση να λύσει τη σιωπή του και να καταγγείλει το περιστατικό.

Αφέθηκε ελεύθερος

Ο 54χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ωστόσο όπως τονιζόταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επειδή πρόκειται για πλημμέλημα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και αποφασίστηκε να οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως η δράση του 54χρονου κράτησε ένα και πλέον χρόνο. Κατά διαστήματα ζητούσε από την 24χρονη που έκανε την καταγγελία, ποσά των 200 - 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει το υποτιθέμενο πρόβλημά της. Όταν η 24χρονη βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ζητώντας βοήθεια από τους αστυνομικούς οι οποίοι όρισαν ραντεβού της κοπέλας με τον απατεώνα. Έπεσε στη φάκα έχοντας στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο ποσό των 150 ευρώ.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για παγίδα, ο «εξορκιστής» άρχισε να φωνάζει λες και εμφανίστηκαν κακά πνεύματα. Αποπειράθηκε μάλιστα να διαφύγει της σύλληψης, διακινδυνεύοντας ακόμη να παρασύρει με το αυτοκίνητό του τον αστυνομικό που του έκανε σήμα να σταματήσει.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν με δύο περιπολικά και τελικά τον ακινητοποίησαν σε απόσταση 300-400 μέτρων από το σημείο του ραντεβού στο κέντρο της πόλης. Ο 54χρονος φέρεται αρχικώς να ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στους αστυνομικούς, στη συνέχεια όμως υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν οφειλόμενα, ισχυριζόμενος ότι είχε δανείσει χρήματα στην κοπέλα.

taxydromos.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση