Έρχεται καύσωνας - Στους 38°C το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 09:05 Έρχεται καύσωνας - Στους 38°C το Σαββατοκύριακο

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις τελευταίες ημέρες μεγάλο μέρος του βορείου ημισφαιρίου με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν τιμές ρεκόρ σε πολλές χώρες τις Ευρώπης αλλά και στην Αμερική.

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκονται Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ τους 50 βαθμούς η άγγιξε η θερμοκρασία στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Έρχεται και στην Ελλάδα

Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης αναμένεται να χτυπήσει και τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Ο αίθριος καιρός με τους εξασθενημένους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Από Δευτέρα προβλέπεται μικρή πτώση των υψηλών θερμοκρασιών που δεν θα ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει εκ νέου την ανηφόρα και να χτυπήσει κόκκινο που ίσως φτάσει και ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ οι όποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα περιορίζονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση