Φθιώτιδα: "Ρώσικη ρουλέτα" με τις νταλίκες - Ποιος θα εφαρμόσει το νόμο;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 08:52 Φθιώτιδα: "Ρώσικη ρουλέτα" με τις νταλίκες - Ποιος θα εφαρμόσει το νόμο;

Νέες φωτογραφίες από την εκτροπή νταλίκας κοντά στην Αμφίκλεια - Αυτή τη φορά ευτυχώς χωρίς θύματα - «Μέχρι πότε θα παίζουμε κορόνα - γράμματα τις ζωές μας στους δρόμους;», λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η παλαιά εθνική οδός Λαμίας - Λιβαδειάς είναι πλέον ένας επαρχιακός δρόμος που δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να σηκώσει τον όγκο των βαρέων οχημάτων που καθημερινά κυκλοφορούν σε αυτόν, περνώντας μάλιστα μέσα από κατοικημένες περιοχές.

«Υπάρχει ή δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε αυτά τα οχήματα να κάνουν χρήση, αυτών των δρόμων. Γιατί δεν εφαρμόζεται; Τούρκοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Τσέχοι, Ούγγροι, Πολωνοί, Αλβανοί και πολλοί άλλοι που κάνουν διεθνείς μεταφορές κινούνται από τον παλαιό δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς. Στους δρόμους αυτούς κυκλοφορούν από μηχανάκια μεχρι τρακτέρ και άλλα μηχανήματα, από ντόπιους που πάνε στις δουλειές τους ή από το ένα χωριό στο άλλο. Είναι δυνατόν να παίζουμε τη ζωή μας καθημερινά κορόνα - γράμματα. Έχουν χαθεί ζωές. Πόσες πρέπει να χαθούν ακόμα; Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε να πάμε τα παιδιά μας για μπάνιο και το αποφασίζουμε γιατί φοβόμαστε. Βλέπουμε μεθυσμένους, άυπνους και γενικά εξαντλημένους οδηγούς που πολλές φορές κάνουν μια στάση για λίγα λεπτά και συνεχίζουν το ταξίδι... Πρέπει να γίνει κάποιο πολύνεκρο τροχαίο για κάνουν τα αυτονόητα;», έλεγε αγανακτισμένος κάτοικος από την Αμφίκλεια στο LamiaReport.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα, γιατί όπως σημειώνει πολύ εύστοχα και ο Δημήτρης Καλπύρης που μας έστειλε και τις φωτογραφίες, «η Ρώσικη ρουλέτα συνεχίζεται (θα το συνηθίσουμε και αυτό;;) Αναζητούνται αρμόδιοι και υπεύθυνοι.. »

Προσαρμοσμένη αναζήτηση