Κλειστό και πάλι το ρεύμα εξόδου από Λαμία για Αθήνα - Δείτε τις αλλαγές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 12:55 Κλειστό και πάλι το ρεύμα εξόδου από Λαμία για Αθήνα - Δείτε τις αλλαγές

Νέες ρυθμίσεις τις επόμενες 10 μέρες για την ολοκλήρωση του έργου του κλειστού αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Έρχονται και τα νέα διόδια!!!

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο του ρεύματος εξόδου της Λαμίας στην εθνική οδό για τις επόμενες 10 περίπου ημέρες οδηγούν οι ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου του κλειστού αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και του ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο της Λαμίας.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις ανάγκες υλοποίησης του κόμβου αλλά και των λωρίδων κυκλοφορίας στον κλειστό αυτοκινητόδρομο θα κλείσει η έξοδος της Λαμίας στην ΠΑΘΕ. Η κίνηση των οχημάτων που προέρχονται από τη Λαμία και τη δυτική Φθιώτιδα θα γίνεται με εκτροπή στα φανάρια Σερδάρη και στη συνέχεια θα κατευθύνονται μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο στον παράπλευρο της Ανθήλης και από εκεί στον κόμβο του Μπράλου από όπου και θα εξέρχονται στην εθνική οδό.

Παράλληλα τα οχήματα που προέρχονται από την περιοχή του Δομοκού θα εκτρέπονται στον κόμβο της Ξηριώτισσας και μέσω της οδού Στυλίδος θα βγαίνουν ξανά στην εθνική οδό στον κόμβο της Αγίας Παρασκευής.

Ωστόσο τα οχήματα που προέρχονται από Λαμία και Δυτική Φθιώτιδα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο τη στιγμή που προσεγγίζουν τα φανάρια Σερδάρη και Ξηριώτισσας, όσο και στην κίνησή τους στο εσωτερικό δίκτυο της Λαμίας και τον παράπλευρο της Ανθήλης, όπου αναμένεται να προκληθεί αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, μεταξύ των οποίων και μεγάλων φορτηγών.

Σύμφωνα μάλιστα με το αρχικό πλάνο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να διαρκέσουν για 10 περίπου ημέρες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση των εργασιών.

Με την ολοκλήρωση της εξόδου της Λαμίας στην ΠΑΘΕ ολοκληρώνεται ουσιαστικά και το συνολικότερο έργο που αφορά το τμήμα του κλειστού αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Λαμίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι ήδη έτοιμο το έργο της παράκαμψης της Στυλίδας το οποίο δεν αποκλείεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, κάτι που θα οδηγήσει και στην έναρξη λειτουργίας των νέων μετωπικών σταθμών διοδίων στην "Μαυρομαντήλα", στο 216 χλμ, λίγο μετά το "Μακεδονία", αλλά και των παράπλευρων στην Αγία Μαρίνα και αλλού. .

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση και κυρίως η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, απέναντι στα διόδια και στα ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη των μεγάλων οδικών έργων, ιδιαίτερα μετά και την υπουργοποίηση του προέδρου του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση