Παράσταση της θεατρικής ομάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 11:58 Παράσταση της θεατρικής ομάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Δομοκού

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση της θεατρικής ομάδας του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Φυλακών Δομοκού με τίτλο «Συνάντηση». Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχιος Φυτράκης και ο Επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτας Θεολογίτης. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια των συμμετεχόντων και φυσικά, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Άξονας της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης είναι η ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων στις φυλακές και η ομαλότερη δυνατή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Συνεπώς, η ενθάρρυνση προσπαθειών όπως η διοργάνωση καλλιτεχνικών δρώμενων ή η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, αποτελεί βασική μέριμνα όλων.

Οι συμμετέχοντες στη θεατρική παράσταση απέδειξαν, ότι η δημιουργικότητα και η θέληση για ζωή μπορούν να προσφέρουν διεξόδους. Χωρίς αμφιβολία, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τη συμπαράσταση και τον έπαινο πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης, σε όσους – όπως ηθοποιοί και σκηνοθέτες – συνετέλεσαν εθελοντικά στην παρουσίαση της θεατρικής παράστασης στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση