Κέρδος για τον Δήμο Λαμιέων η εξέλιξη στην αποκομιδή των απορριμμάτων!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 12:34 Κέρδος για τον Δήμο Λαμιέων η εξέλιξη στην αποκομιδή των απορριμμάτων!
Από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 καθαρίζεται η Λαμία μετά την 6ήμερη απεργία των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας.

Προσπαθώντας να αποτιμήσουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε αναλογιζόμαστε όσα ζήσαμε τελευταία:

-Τον αγώνα σκληρά εργαζόμενων που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 6 μήνες
-Την άγρια πολιτική σύγκρουση Κυβέρνησης -Αντιπολίτευσης με φόντο την αποκομιδή των απορριμμάτων
-Την Νομολογία της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου πως οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, που ανοίγει τον δρόμο για προσλήψεις στον τομέα των ανταποδοτικών τελών και
-Ως συνέπεια των παραπάνω, μετά και την τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή, την πιθανή κάλυψη του τομέα με μόνιμο προσωπικό, κάτι που απομακρύνει την εκχώρηση του συγκεκριμένου έργου σε εργολάβους.

Μάλλον φαίνεται πως βγαίνει κερδισμένος ο Δήμος Λαμιέων από την εξέλιξη των τελευταίων γεγονότων αφού και λιγότερα θα πληρώνει για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και θα προσλάβει προς τούτο μόνιμο προσωπικό, πραγματοποιώντας ένα μακρόχρονο πάγιο αίτημά του προς την πολιτεία.
 
Δείτε τα αναλυτικά οικονομοτεχνικά  στοιχεία στην τοποθέτησή μας κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2016: Ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων; Ευχή ή κατάρα
 
Παναγιώτης Στασινός
Δημοτικός Σύμβουλος
Της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
Προσαρμοσμένη αναζήτηση