Μέση επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 14:11 Μέση επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Στερεά

Επιστροφή στα… μπλε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις εκδηλώσεις πυρκαγιών κυρίως σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 ο βαθμός επικινδυνότητας σε ολόκληρη την περιοχή μας (πλην Ευρυτανίας) περιορίζεται στο 2 (μέση επικινδυνότητα με μπλε χρώμα στο χάρτη). Για σήμερα βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει σήμα υψηλού κινδύνου στις περιοχές της Λοκρίδας, της Βοιωτίας και σχεδόν ολόκληρης της Εύβοιας.

Πάντως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η Γενική Γραμματεία ΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση