Ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 14:16 Ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Στην Ευευτανία από 3 με 9 Ιουλίου 2017.

Με τη συμμετοχή 100 εκπαιδευτικών Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης, των Νομών εμβέλειας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καρπενησίου όπως, Λάρισας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Πειραιά (Β/θμια), Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Α’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά(Α/βαθμια), αλλά και υπευθύνων Καινοτόμων Δράσεων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ άλλων περιοχών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3ο 7ημερο Θερινό Σχολείο από 3 έως 9 Ιουλίου 2017.

Θέμα του: «Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή» και αφορούσε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του νομού σε βιωματικό και εργαστηριακό επίπεδο.

Μέσα από αυτή την προσέγγιση στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και η ενεργοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικής ισορροπίας και βιώσιμης ανάπτυξης, να γνωρίσουν επίσης και να αλληλοδιερευνήσουν διάφορες μεθόδους διδασκαλίας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να αναπτύξουν ομαδικότητα, προσωπική αυτοεκτίμηση, καλλιέργεια του συντονιστικού τους ρόλου, να αντλήσουν ευχαρίστηση μέσα από τις υπαίθριες ομαδικές δραστηριότητες στη φύση και να έχουν την ευκαιρία για αλληλεπίδραση, καλλιέργεια και εξέλιξη στο πλαίσιο του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλατανοδάσος των Γοργιανάδων, στα μοναδικά σε ομορφιά μονοπάτια του Τόρνου και το φαράγγι του μικρού Πανταβρέχει, στο Μικρό Χωριό, στο Γεφύρι και τους καταρράκτες της Βίννιανης, τον παραδοσιακό οικισμό της Χρύσως, τα δάση του Κρικέλλου και το Μεγάλο Χωριό, όπου, όπως και στις Κορυσχάδες οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε  ιστορική και περιβαλλοντική διερμηνεία των οικισμών.

Για όλους ήταν μία μοναδική εμπειρία που ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και με ιδιαίτερα αυθεντικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι οι συνάδελφοι προσθέσανε με τη δυναμική συμμετοχή τους.  

Οι διοργανωτές παράλληλα με τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τους επαγγελματίες εστίασης και διαμονής και το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου που βοήθησαν, όπως αναφέρουν, αποφασιστικά στη διοργάνωση, εξέφρασαν και την ηθική συμπαράσταση τους στη εκπαιδευτικό Αδελφή Φεβρωνία στην οποία εύχονται ολόψυχα "να αντεπεξέλθει των δύσκολων τρεχουσών υπηρεσιακών διαδικασιών που έχει εμπλακεί, αλώβητη και πιο δυνατή ως άνθρωπος, καθώς το ελάχιστο που μπορούμε να δηλώσουμε είναι η προσδοκία όλων μας να πρυτανεύσει η λογική και η δικαιοσύνη".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση