ΦοΔΣΑ Στερεάς: Επιτυχημένο το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 19:59 ΦοΔΣΑ Στερεάς: Επιτυχημένο το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας, «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεισφορά των Δήμων – Μελών του, Αγράφων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δελφών, Διρφύων – Μεσσαπίων, Δομοκού, Δωρίδας, Ερέτριας, Θηβαίων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καρπενησίου, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου, Λαμιέων, Λίμνης – Μαντουδίου– Αγίας Άννας, Λοκρών, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Ορχομενού, Στυλίδας, Τανάγρας, Χαλκίδας και Μακρακώμης.

Συνολικά συμμετείχαν 33.000 μαθητές από 263 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 22 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς, ενώ η συνολική ποσότητα σχολικών βιβλίων ανήλθε σε 77.180 kgr.

Τα έσοδα από την ανακύκλωση των βιβλίων θα επιστραφούν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Ανάλογες πρωτοβουλίες από το ΦοΔΣΑ ΑΕ θα υπάρξουν και στο μέλλον προκειμένου να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται οι πολίτες και ειδικά οι νέοι στην ανακύκλωση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση