Λαμία: Το παιδάκι έπρεπε να κάνει επειγόντως αξονική, αλλά...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 11:02 Λαμία: Το παιδάκι έπρεπε να κάνει επειγόντως αξονική, αλλά...

Οι παρενέργειες του χαλασμένου αξονικού, που έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς σε διακομιστικό κέντρο...

Χαμός έγινε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Λαμίας όταν χρειάστηκε να γίνει αξονική σε ένα 2χρονο παιδάκι που έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με πυρετικούς σπασμούς και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε άμεσα να κάνει αξονική τομογραφία.

Αρχικά ειπώθηκε να πάει σε ιδιωτικό κέντρο στη Λαμία, ωστόσο θα έπρεπε να γίνει στο παιδάκι αναισθησία, γιατί δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να είναι ήσυχο για να γίνει η αξονική.

Ποιος γιατρός όμως θα έκανε την αναισθησία εκτός νοσοκομείου σε ένα κέντρο, που δεν είχε τις υποδομές, εάν κάτι δεν πήγαινε καλά;

Οι γονείς του παιδιού, που διαμένουν στην Αθήνα και βρέθηκαν στην περιοχή μας λόγω καταγωγής του πατέρα, δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν βλέποντας το παιδί τους να "ψήνεται" στον πυρετό και να έχει σπασμούς.

Το μαρτύριό τους κράτησε μεχρι τις 3:00'  περίπου το μεσημέρι, όπου μετά από μεγάλη φασαρία, αποφασίστηκε το παιδάκι να διακομιστεί με ασθενοφόρο στη Λάρισα για να κάνει αξονική.

Ελπίζουμε η εξέλιξη της υγείας του παιδιού να είναι καλή. Όσο για τα χάλια του νοσοκομείου της Λαμίας, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όλοι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν δώσει λύση τόσο καιρό και δεν έκαναν τίποτα.

ΥΓ 1: Αλήθεια το ίδρυμα "Νιάρχος" που είχε γνωμοδοτήσει θετικά για να κάνει δωρεά έναν Αξονικό Τομογράφο στο ΓΝ Λαμίας, γιατί τελευταία στιγμή ακύρωσε την απόφασή του;

ΥΓ 2: Το νοσοκομείο Κορίνθου παίρνει καινούργιο πολυτομικό αξονικό από το ίδρυμα "Νιάρχος" , την ίδια ώρα που εμείς παλεύουμε με τα ανταλλακτικά του τομογράφου που έχουν πετάξει από το ΚΑΤ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση