Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 08:15 Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Φθιώτιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα Δευτέρα - Στο «μάτι του κυκλώνα» θα βρεθούν τα νησιά των Σποράδων, η βόρεια Εύβοια και πιθανόν ανατολική και βόρεια Φθιώτιδα.

Φθινοπωρινό το τοπίο και σήμερα στη Φθιώτιδα και σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Στο νομό θα έχουμε βροχές κατά τόπους πολύ ισχυρές που θα κρατήσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης. Μεγάλο όγκο βροχής θα δεχθεί και η Λαμία (εκτιμώμενη βροχόπτωση στην πόλη 100 χιλιοστά).

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τη Δευτέρα είναι οι Σποράδες και ειδικά η Σκιάθος (έντονες καταιγίδες, χαλάζι, ανεμοστρόβιλοι). Συνεπώς, λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες ή/και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη θάλασσα, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, ειδικά στις Σποράδες θα έχουμε απίστευτα μεγάλα ύψη βροχόπτωσης (περίπου 300 χιλιοστά στη Σκιάθο, όσος δηλαδή είναι ο μηνιαίος υετός για το μήνα Ιανουάριο- η βροχή ενός μήνα θα πέσει μαζεμένη σε μια ημέρα!). Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα. 

Αυτή η κακοκαιρία θα είναι ουσιαστικά και η τελευταία ανάσας δροσιάς για τον Ιούλιο, καθώς προς τα τέλη του μήνα κλειδώνει σιγά σιγά νέος καύσωνας με 40άρια.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει ότι οι Σποράδες είναι «μάτι του κυκλώνα»