Σταϊκούρας: «Χρειάστηκαν 2,5 χρόνια για να πάρουν ένα μηχάνημα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 16:14 Σταϊκούρας: «Χρειάστηκαν 2,5 χρόνια για να πάρουν ένα μηχάνημα»

Διαβάστε τι αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας για την προμήθεια Μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο ΓΝ Λαμίας.

«Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (ΓΝΛ), με καθυστέρηση 2,5 ετών, φαίνεται να ολοκληρώνουν τη διαδικασία προμήθειας Μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, αξίας 65.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα και με τη συνημμένη απάντηση του Υπουργείου Υγείας, ότι η σχετική χρηματοδότηση υπήρξε διαθέσιμη στο ΓΝΛ από το Νοέμβριο του 2014.

Δυστυχώς, από τότε και μέχρι το τέλος του 2016, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μόλις τους τελευταίους μήνες, έστω με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, κινήθηκε η διαδικασία, με αποτέλεσμα να έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της προμήθειας του μηχανήματος.

Έτσι, μόλις αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, με καθυστέρηση 2,5 ετών, το ΓΝΛ θα έχει αξιοποιήσει ποσό ύψους 355.000 ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση για την ενίσχυση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

Θα απομένει η αξιοποίηση ποσού ύψους 250.000 ευρώ για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου. Εκεί ακόμη αναμένουμε. Θα επανέλθουμε όμως…»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση