Δασικές πυρκαγιές: Δες και προετοιμάσου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 11:47 Δασικές πυρκαγιές: Δες και προετοιμάσου

Στη μάχη να προστατεύσουμε το φυσικό μας πλούτο και τις περιουσίες μας...

Δύο νέα σποτάκια, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν γύρω από την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, κυκλοφόρησαν σήμερα (25/7/17) για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα δύο μηνύματα φέρουν έναν κοινό τίτλο: «Δασικές Πυρκαγιές- Προετοιμάσου» και περιέχουν βασικές οδηγίες προστασίας για την καλύτερη προετοιμασία των ατόμων και των οικογενειών τους απέναντι στις δασικές πυρκαγιές.

Το πρώτο από τα ενημερωτικά μηνύματα παρουσιάζει τα κυριότερα μέτρα προετοιμασίας που μπορούμε να λάβουμε προκειμένου να προστατεύσουμε το σπίτι μας απέναντι στη δασική πυρκαγιά που μπορεί να εξελίσσεται κοντά μας. Το δεύτερο ενημερωτικό μήνυμα στοχεύει στην ενημέρωση για τα κυριότερα στοιχεία του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνει για την επικινδυνότητα εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, ανά την Επικράτεια. Το μήνυμα προβάλλει επίσης και τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, για τις δασικές πυρκαγιές.

Δείτε τα δύο νέα σποτ:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση