Δίκη Κορκονέα: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε η πολιτική αγωγή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 12:06 Δίκη Κορκονέα: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε η πολιτική αγωγή

Ένταση μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής στην εξέταση μάρτυρα

Με την εξέταση δύο ακόμη μαρτύρων, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι δύο μάρτυρες Φ.Π. και Κ.Λ. κατέθεσαν τα δικά τους στοιχεία γύρω από την υπόθεση με τη διαδικασία να σταματά λόγω χρόνου με τις ερωτήσεις της Προέδρου στον δεύτερο.

Κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής, στο σημείο που έγινε ερώτηση σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα. Επίσης η πολιτική αγωγή ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο καταδικασθέντων την ημέρα της δολοφονίας, από τις 7μ.μ, οπότε και ξεκίνησαν τη βάρδιά τους έως τις 3π.μ που συνελήφθησαν, πρόταση που συνάντησε την άρνηση του Εισαγγελέα της έδρας.

Η δίκη, που διεξάγεται πάντα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διεκόπη και θα ορισθεί νέα ημερομηνία πιθανότατα τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, με 10ετή κάθειρξη έχοντας αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους από το 2012.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση