Πριν τις ληστείες είχε ρημάξει τα μαγαζιά στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 17:24 Πριν τις ληστείες είχε ρημάξει τα μαγαζιά στη Θήβα

Κακουργηματικού χαρακτήρα η δικογραφία που σχηματίστηκε…

Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε μαγαζιά της Θήβας, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 24/2 έως 11/3/17, εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, πίσω από αυτές βρίσκεται 45χρονος Έλληνας υπήκοος που ήδη βρίσκεται στη φυλακή.

Ο παράνομος βίος του 45χρονου «ποντικού» είχε αναβαθμισθεί στη συνέχεια με τη διάπραξη ληστειών (κατά εξακολούθηση σύμφωνα με το κατηγορητήριο), κατηγορία που επέτρεψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν σε κατάστημα κράτησης.

Στη Θήβα ο 45χρονος δρούσε με κλασικό τρόπο σπάζοντας με κάποια βαριά πέτρα τις τζαμαρίες και τις βιτρίνες καταστημάτων (κρεοπωλεία, κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, καθαριστήριο), από όπου στη συνέχεια έκλεβε κυρίως χρηματικά ποσά, με ή χωρίς την ταυτόχρονη αφαίρεση των ταμειακών μηχανών, και διάφορα φύσεως έγγραφά των επιχειρήσεων, ενώ σε μία εκ των περιπτώσεων κλοπής – διάρρηξης καταστήματος κρεοπωλείου, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα αυτού.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές αρχές, για παρόμοιας φύσεως αδικήματα. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 45χρονου και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση