Λαμία: «Το παιδί έκανε πράσινο εμετό, ανέβασε πυρετό, τελείωσε...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 13:34 Λαμία: «Το παιδί έκανε πράσινο εμετό, ανέβασε πυρετό, τελείωσε...»
Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι γονείς του παιδιού - Αρχικά το αγοράκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί δεν διαπίστωσαν να έχει κάτι σοβαρό
 
Συντετριμμένοι είναι οι γονείς, οι συγγενείς, αλλά και οι φίλοι από τον άδικο και αιφνίδιο χαμό του 9χρονου στα Καμμένα Βούρλα, που χτύπησε σοβαρά πέφτοντας από το ποδήλατό του.

Η οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα, είχε ταξιδέψει στην περιοχή Ανάβρα του Δήμου Καμένων Βούρλων, από όπου κατάγεται ο πατέρας, για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Μαζί και τα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 15 και 9 ετών.

Ο 9χρονος το βράδυ του Σαββάτου και ενώ έπαιζε με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού, έπεσε από το ποδήλατο και χτύπησε. 

Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου από τις εξετάσεις που έγιναν, οι γιατροί δεν διαπίστωσαν να έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο παρέμεινε στην Παιδιατρική για παρακολούθηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τελικά την Δευτέρα 24 Ιουλίου αποφασίστηκε εσπευσμένα να μπει στο χειρουργείο, γιατί φέρεται να είχε υποστεί ρήξη εντέρου (πιθανότατα χτυπήθηκε από το τιμόνι του ποδηλάτου όταν έπεσε). 

Ο θείος του 9χρονου Θανάσης Κατσαούνος μιλώντας στο protothema.gr, συγκλονισμένος από τον χαμό του ανιψιού του αναφέρει: «Δεν το έχω πιστέψει ακόμη. Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ''φεύγετε για την Αθήνα για μετεγχειρητική παρακολούθηση''. Έκλεισα την πόρτα του ασθενοφόρου και ξεκίνησα και εγώ για την Αθήνα. Φτάσαμε στο νοσοκομείο και όταν ρώτησα σε ποιο δωμάτιο ήταν, μου είπαν τι δωμάτιο, το παιδί είναι στην ανάνηψη. Εκεί τα έχασα. Μέχρι να παρκάρουμε και να πάμε στο νοσοκομείο το παιδί ''τέλειωσε''» . 

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τον χαμό του 9χρονου και περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη. Μάλιστα έχει ζητηθεί από τους γονείς η παρέμβαση του Εισαγγελέα και ήδη έχει δοθεί εντολή για προανάκριση, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες που έχασε τη ζωή του το 9χρονο αγοράκι.

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση γιατί το παιδάκι χειρουργήθηκε την Δευτέρα το πρωί και όλα ήταν μία χαρά. Βγήκε ο γιατρός και μας είπε ότι του αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το έντερό του, γιατί δεν δούλευε και ότι πάνε όλα καλά. Μάλιστα μας είπε ότι το εντεράκι του θέλει ένα 3μηνο-4μηνο να επανέλθει», αναφέρει ο θείος του 9χρονου.

Ο ίδιος περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε, αφού ήταν συνεχώς στο πλευρό του αδελφού του και του 9χρονου ανιψιού του. «Κατά τις 3 την νύχτα έκανε πράσινο εμετό και από ό,τι μας είπαν άλλοι γιατροί που ρωτήσαμε αυτό ήταν ένδειξη ότι ή δεν είχε καθαριστεί καλά ή έπρεπε εκείνη την ώρα να ξανά ανοίξουν το παιδί. Στις 6 το πρωί  μετά ανέβασε πυρετό το παιδί, 39. Στις 9 που πήγα στο νοσοκομείο ακόμα ο γιατρός δεν είχε έρθει. Πήρα έναν φίλο γιατρό που έχω στην Αθήνα και μου είπε ότι ο πυρετός αυτός είναι κακός, μήπως κόλλησε καμία λοίμωξη. Ο γιατρός μάλιστα εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας του παιδιού και όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο τους συνιστά να πάνε στην Αθήνα, αποκρίθηκε πως θα είχε καλύτερη παρακολούθηση. Έρχεται άνετος μετά ο γιατρός κατά τις 10 και μου λέει, ''μάλλον θα είναι καλύτερα να μεταφερθεί το παιδί στην Αθήνα''. Τον παίρνω πιο πέρα και του λέω υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Μου λέει όχι, ''πάμε μία χαρά απλά σας συνιστώ να πάτε στην Αθήνα για καλύτερη παρακολούθηση''».

Μάλιστα ο θείος του 9χρονου περιγράφει την κατάσταση του παιδιού όσο νοσηλευόταν «Το παιδί έλεγε πάμε να φύγουμε… Και του έλεγα κάτσε να γίνεις καλά και θα πάμε πάλι να κάνουμε ποδήλατο. Δεν το έχω πιστέψει ακόμη», καταλήγει φορτισμένος. 

Ένα ατύχημα του 9χρονου με το ποδήλατο στην πλατεία του χωριού, το οποίο αρχικά έδειξε ότι δεν ήταν σοβαρό, μετέτρεψε τη χαρά σε θρήνο και βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία της Ανάβρας. 

Ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Ανάβρας, Ευθύμιος Μαδανίκας μίλησε στο protothema.gr για την τραγική κατάληξη του 9χρονου αγοριού που τραυματίστηκε με το ποδήλατό του στην μέση της πλατείας. Μία βόλτα που αποδείχτηκε μοιραία για την ζωή του ανήλικου αγοριού. 

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι ένα χωριό 100 κατοίκων και λίγο πολύ όλοι είμαστε συγγενείς. Με την οικογένεια είμαστε αδελφικοί φίλοι. Είχαν σπίτι εδώ και είχαν έρθει για διακοπές, ήταν περίπου 15 ημέρες στο χωριό. Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού το παιδί έκανε ποδήλατο, έπεσε και χτύπησε. Το πήραμε και το πήγαμε στην Λαμία. Πονούσε πολύ και έκανε και εμετό. Στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική, δεν βρήκαν τίποτα οι γιατροί, έλεγαν στους γονείς καλά πάει και την Τρίτη το πρωί έκαναν χειρουργείο γιατί είπαν ότι είχε ρήξη εντέρου. Του βγάλανε την  σκωληκοειδίτιδα και του αφαίρεσαν και 30 εκατοστά έντερο. Είπαν στους γονείς καλά πηγαίνουμε και μετά την Τετάρτη το πρωί ανέβασε πυρετό, 39 και μισό. Το πήγαν στην Αθήνα στο Παίδων αλλά μέχρι να φτάσει το παιδί είχε ''φύγει''».

Δείτε τι δήλωσε στο protothema.gr ο θείος του 9χρονου
Προσαρμοσμένη αναζήτηση