Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανηγυρίζει η ΠΕΔ για την αύξηση του ΠΕΠ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 17:30 Πανηγυρίζει η ΠΕΔ για την αύξηση του ΠΕΠ

«Ιστορική» χαρακτηρίζουν οι Δήμοι την επιτυχία για χρηματοδότηση έργων άνω των 300 εκατομμυρίων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Αποτέλεσε το βασικό στόχο από την 1η σχεδόν μέρα της σύστασής του, η αύξηση των πόρων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τους Δήμους - μέλη της Περιφερειακής Ένωσης.

Η ΠΕΔ χαρακτηρίζει ιστορική την επιτυχία, αύξησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος άνω των 300 εκατομμυρίων σύμφωνα και με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη στη Λαμία.

Νωρίς την Πέμπτη 27/7 το ΔΣ της ΠΕΔ συνεδρίασε, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, όπου τέθηκε το μείζον ζήτημα της υποχρηματοδότησης, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί Δήμοι για τη συντήρηση των αγροτικών και δασικών δρόμων.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι όντας ενημερωμένοι και από τις συνεχείς ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Στερεά, αποκάλυψαν μέρη των εξαγγελιών του πρωθυπουργού που αφορούν την αύξηση των πόρων του ΠΕΠ που θα υπερβεί τα 300 εκατομμύρια (από τα 190 που προβλεπόταν αρχικά) και την υποστήριξη από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπου ήδη έχουν δοθεί 100 εκατομμύρια σε σημαντικά έργα.

«Έχουμε μια άψογη συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια και είμαι σίγουρος ότι τόσο στο θέμα της υποχρηματοδότησης, όσο και στα υπόλοιπα θέματα, που σας απασχολούν θα μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, ενώ αναφερόμενος στα έργα αγροτικής οδοποιίας, ζήτησε από την Π.Ε.Δ. να συλλέξει τις ανάγκες των Δήμων δεσμευόμενος ότι εν συνέχεια θα εξασφαλιστεί και θα διατεθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.