Σαρακιώτης: Αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 19:06 Σαρακιώτης: Αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτών Συνάντηση Σαρακιώτη - Μελαχροινού 20/9/16

Σε Δήμο και ΕΛ.ΑΣ. τα πρώην Ειρηνοδικεία Μακρακώμης και Αμφίκλειας αντίστοιχα…

Ένα παλιό και επιτακτικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Φθιώτιδας ικανοποιείται, αφού τα κτίρια των καταργηθέντων Ειρηνοδικείων θα δοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Η δρομολόγηση της παραχώρησης ακινήτων του Δημοσίου, όπως τα Ειρηνοδικεία ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υπάρχουν στους Δήμους Μακρακώμης και Αμφίκλειας - Ελάτειας, στις τοπικές κοινωνίες αντί του ΤΑΙΠΕΔ, είναι μια εξαιρετική εξέλιξη σύμφωνα και με το βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη.

Το πρώτο καταλήγει στο Δήμο Μακρακώμης και το δεύτερο στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τη σημερινή (28/7) ψήφιση σχετικής τροπολογίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης η θετική αυτή εξέλιξη επήλθε ύστερα από διαρκείς και επίμονες προσπάθειες. Μία εξ αυτών ήταν και η συνάντηση του Γιάννη Σαρακιώτη με τον Παναγιώτη Μελαχροινό, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης, είχε προωθηθεί η ιδέα εκμετάλλευσης των κενών δημοσίων κτιρίων της περιοχής της Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα των πρώην Ειρηνοδικείων.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης την εξαιρετική συνεργασία με την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, η οποία είχε καθοριστική συμβολή στη θετική έκβαση του ζητήματος.

«Αναμφισβήτητα, η παραχώρησή τους αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το στρατηγικό στόχο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών», καταλήγει σε δήλωσή του ο Γιάννης Σαρακιώτης. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση