Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 17:45 Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΟΣΕ

Με λεωφορεία από Λιανοκλάδι μέχρι και Παλαιοφάρσαλο - Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της Καλλιπεύκης Δομοκού, συνέπεια του εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, σήμερα περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την καθυστερημένη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτροχιάστηκε στον ορεινό όγκο η μηχανή και ένα βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας. Στο σημείο φυσικά υπάρχει μονή γραμμή, ενώ και η προσέγγιση του ειδικού γερανού απαιτούσε πολύ ώρα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να ταλαιπωρηθεί αρκετός κόσμος που είχε επιλέξει το τραίνο για τη μετακίνησή του, μιας και στο Λιανοκλάδι και αντίστοιχα στον Παλαιοφάρσαλο υπάρχει αναγκαστική επιβίβαση - μετεπιβίβαση σε λεωφορεία προκειμένου να υφίσταται η σύνδεση Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Το LamiaReport δέχτηκε πολλά παράπονα - καταγγελίες από επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήριο ή ήθελαν να ταξιδέψουν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, καθώς με τις καθυστερήσεις στις ανταποκρίσεις των λεωφορείων, κάποιοι έχασαν τα ταξίδια τους στα αεροδρόμια.

Ας δούμε την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

«Με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία γίνονται από σήμερα τα ξημερώματα οι μετακινήσεις των επιβατών στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λειανοκλάδι – Παλαιοφάρσαλος και αντίστροφα, καθώς η κυκλοφορία των τραίνων έχει διακοπεί προσωρινά, μετά τον εκτροχιασμό εμπορικού τραίνου που κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα στην περιοχή Καλλιπεύκη Δομοκού, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στο τμήμα που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας.

Με επόμενη ανακοίνωση της, εντός της ημέρας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενημερώσει για την πορεία της αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή».

Οι φωτογραφίες είναι από το σταθμό στον Παλαιοφάρσαλο από το iFarsala.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση