Στους 37°C ο υδράργυρος στη Λαμία - Πολυήμερος καύσωνας προ των πυλών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 21:29 Στους 37°C ο υδράργυρος στη Λαμία - Πολυήμερος καύσωνας προ των πυλών

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σε περιοχές θα περάσουν τους 40°C είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για το επόμενο 6ημερο σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ.

Ο υδράργυρος ήδη από σήμερα... ξέφυγε σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς σκαρφαλώνοντας ακόμη και στους 40°C, ενώ από την Ανατολική πλευρά η Λαμία πήρε τα πρωτεία της ζέστης με 37°C στις 3 το μεσημέρι. Το ευτύχημα ήταν ότι το πρωί το βοριαδάκι είχε περιορίσει τη ζέστη με αποτέλεσμα το θερμόμετρο να ξεκινήσει από τους 25 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μεγίστη Λαύρα (Αγ. Όρος) 29.4 βαθμοί, Νίκαια 29.2 βαθμοί, Λαύριο 29 βαθμοί, Πειραιάς (Παιδαγωγική) και Ύδρα 28.8 βαθμοί, Πατήσια 28.7 βαθμοί, Κορυδαλλός 28.6 βαθμοί, Νέα Μάκρη 28.5 βαθμοί, Νέος Κόσμος 28.4 βαθμοί, Βάρη και Πόρτο-Ράφτη 28.3 βαθμοί Κελσίου. 

Η γενική πρόβλεψη για το Σάββατο 5 Αυγούστου θέλει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ρόδο. Παράλληλα, το μελτέμι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση