Ο Βέττας για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 17:32 Ο Βέττας για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Λαμία

Στην πόλη της Λαμίας θα λειτουργήσουν πιλοτικά δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.), σύμφωνα και με το βουλευτή Φθιώτιδας, Δημήτρη Βέττα.

Η πρώτη σε ακίνητο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Λαμιέων στην περιοχή του Παγκρατίου, για το οποίο έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες παραχώρησης και η δεύτερη στο κτήριο του (Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ.) Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (όπισθεν 2ου Γυμνασίου Λαμίας).

 Η διαμόρφωση των κτηρίων και η προμήθεια του ξενοδοχειακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα γίνει από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) συστήνονται ως αποκεντρωμένες μονάδες των Κέντρων Υγείας και έχουν ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τη συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες κ.ά.

Ενδεικτικά για κάθε 10.000 αστικού πληθυσμού θα λειτουργεί και μια Το.Μ.Υ. με το εξής προσωπικό:

• 4 οικογενειακοί γιατροί (1/2000 άτομα)

• 1 παιδίατρος (1/1000 παιδιά)

• 4 νοσηλευτές/επισκέπτες υγείας

• 1 κοινωνικός λειτουργός

• 2 διοικητικοί

Οι ώρες λειτουργίας των Το.Μ.Υ. θα είναι 08:00 – 20:00 καθημερινές.

Αναρτήθηκε ήδη στη “Διαύγεια” η προκήρυξη για τη στελέχωση των 239 ΤΟΜΥ που θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε όλη την Ελλάδα, αφού έχουν ήδη προσδιοριστεί τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές του προσωπικού. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 2.868 άτομα, από τα οποία 2.390 θα είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης , Ιατροί (Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής), Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας και Διοικητικού-Οικονομικού και 478 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Επισκεπτών-τριών Υγείας.

Η μισθοδοσία του προσωπικού και οι λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΚΟ, ενοίκια κλπ) θα καλυφθούν από χρήματα του ΕΣΠΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση