Έκτακτο δελτίο: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 07:31 Έκτακτο δελτίο: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Καυτές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 41 βαθμούς Κελσίου για το διήμερο - Ανατροπή του σκηνικού το Σαββατοκύριακο και καιρός με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία για ένα διήμερο στη χώρα. Ο καιρός θα συνεχίσει να μετατρέπει σε καμίνι τη χώρα μέχρι και την Παρασκευή.

Για ένα διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες και μεταβολή του καιρού από το Σάββατο με καταιγίδες και χαλάζι, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν κατά τόπους:

Και για σήμερα Παρασκευή στα δυτικά ηπειρωτικά ο καιρός θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός την Παρασκευή θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λαμία την Παρασκευή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς, ενώ το Σάββατο θα χτυπήσει 40άρι στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Αλλάζει δραματικά ο καιρός το Σάββατο

Το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση