ΛΑΡΚΟ: Προς απεργία το Συνδικάτο Μετάλλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 19:14 ΛΑΡΚΟ: Προς απεργία το Συνδικάτο Μετάλλου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Συνδικάτου Μετάλλου με τους εργολάβους της ΛΑΡΚΟ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την ολική τους εξόφληση.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο το «κρυφτό» με την εργολάβο συνεχίζεται μετά τις 9/8 όταν ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί και ενώ την προηγούμενη είχαν χτυπήσει κανονικά κάρτα.

Ανάλογες ευθύνες όμως ρίχνουν και στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ που δίνει δουλειά σε εργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σε έκτακτο ΔΣ το Συνδικάτο αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στην ΛΑΡΚΟ μέσα στο τρίτο 10ημερο του Αύγουστου με τα παρακάτω αιτήματα:

• Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμόι, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

• Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.

• Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.

• Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

• Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

• Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

• Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

• Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

• ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων (  δάνεια εκδρομές κλπ).

«Καλούμε όλα τα Συνδικάτα και των λαό της περιοχής να καταγγείλουν το βρώμικο παιχνίδι και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας. Καλούμε το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ να πάρει θέση απέναντι στις απολύσεις. Την ημερομηνία της 24ωρης θα την αναγγείλουμε την επόμενη Πέμπτη  εξαντλώντας μέχρι τότε κάθε περιθώριο συντονισμού με το Επειχ. Σωματείο».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση