Καιρός: Σαββατοκύριακο για όλα τα γούστα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 08:01 Καιρός: Σαββατοκύριακο για όλα τα γούστα

Καύσωνας το Σάββατο - Μποφόρ και καταιγίδες την Κυριακή

Το καλό και το ανάποδο πρόσωπό του θα δείξει ο καιρός το επόμενο 48ωρο, αρχής γενομένης με καύσωνα που θα εκτοξεύσει το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές ακόμη και στους 41ο!

Από το βράδυ του Σαββάτου όμως οι άνεμοι θα στραφούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος (επικινδυνότητα 4 για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα). Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Η γενική πρόβλεψη για το Σάββατο 12 Αυγούστου θέλει τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 25 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 13 Αυγούστου προβλέπεται επίσης αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές ωστόσο θα ενισχυθούν οι ΒΔ άνεμοι στα 6 -7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία κοντά στους 34-35°C.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και της Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μπόρες, ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες που ίσως έχουν ένταση στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.

Από Δευτέρα οι Βόρειοι άνεμοι ενισχύονται περισσότερο, ενώ από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση