Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Πανικός το βράδυ από φωτιά σε καφέ - ψησταριά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 13:10 Φθιώτιδα: Πανικός το βράδυ από φωτιά σε καφέ - ψησταριά! (ΦΩΤΟ αρχείου)

Η πυρκαγιά ξέσπασε από διαρροή μπουκάλας προπανίου την ώρα που δεκάδες άτομα βρισκόντουσαν στην πλατεία!

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (11/8) καφέ - ψησταριά στην κεντρική πλατεία της Νέας Γιαννιτσούς του Δήμου Μακρακώμης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 21.30 από διαρροή μπουκάλας προπανίου και επεκτάθηκε γρήγορα στην κουζίνα και στην ψησταριά που βρισκόταν πιο δίπλα. Οι φλόγες ξεπηδούσαν από παντού και προκλήθηκε αρχικά πανικός σε μικρούς και μεγάλους που βρισκόντουσαν στην πλατεία και στο μαγαζί.

Ευχής έργο ήταν ότι στο σημείο βρέθηκαν αμέσως τρεις έμπειροι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που μένουν στο χωριό, ανάμεσά τους και η υποδιοικήτρια της Μακρακώμης Επιπυραγός, Ελένη Μανιώτη, που μαζί με συγχωριανούς της κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά. Σε λίγα λεπτά βρισκόταν στη Γιαννιτσού και δύο οχήματα με τους συναδέλφους τους από τη Μακρακώμη που ολοκλήρωσαν την κατάσβεση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μας περιέγραψαν το σκηνικό, τις πρώτες στιγμές επικράτησε πανικός αφού έγινε αντιληπτό ότι οι φλόγες ξεπηδούσαν από διαρροή αερίου. Μετά τις πρώτες δύσκολες στιγμές και την επέμβαση των ειδικών και των ψυχραιμότερων η κατάσταση ελέγχθηκε, όμως οι φλόγες είχαν ήδη κατακάψει μεγάλο μέρος του καταστήματος.