Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμένα Βούρλα: Απειλήθηκαν σπίτια από τη φωτιά - Πρόλαβαν τα χειρότερα - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 08:13 Καμένα Βούρλα: Απειλήθηκαν σπίτια από τη φωτιά - Πρόλαβαν τα χειρότερα - ΦΩΤΟ

Χωρίς ρεύμα Άγιος Κων/νος, Ασπρονέρι και μεγάλο τμήμα των Καμένων Βούρλων...

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2:00' το μεσημέρι του Σαββάτου (12/8) πάνω από τον παράδρομο της Εθνικής στα Καμένα Βούρλα, η οποία απείλησε σπίτια, ενώ έκαψε δασική έκταση.

Λόγω των δυνατών ανέμων οι φλόγες γρήγορα πήραν δύναμη και φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικές για τις περιουσίες αλλά και για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στο καταπράσινο βουνό.

Υπήρξε πολύ μεγάλη και γρήγορη κινητοποίηση όλων των αρχών με πρώτη την πυροσβεστική που εκτός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, έριξε στη μάχη άμεσα τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή, καθώς και δύο Canadair.

Το έργο τους ενίσχυσαν μηχανήματα της Περιφέρειας και υδροφόρες του Δήμου, κατορθώνοντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Από την πύρινη λαίλαπα, δεν γλύτωσαν οι γραμμές μεταφοράς με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, Άγιος Κων/νος, Ασπρονέρι και μεγάλο τμήμα των Καμένων Βούρλων.

«Απειλήθηκαν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων, Δημήτρης Καραμανώλης. «Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και έσωσαν περιουσίες και δάσος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

 

Δείτε φωτογραφίες αναγνωστών από την παραλία των Καμένων Βούρλων που τραβήχτηκαν στο ξεκίνημα της πυρκαγιάς.