Καιρός: Κοπάζουν οι άνεμοι - Όμορφη μέρα για μπάνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 08:06 Καιρός: Κοπάζουν οι άνεμοι - Όμορφη μέρα για μπάνιο

Στους 35ο έφτασε ο υδράργυρος στη Λαμία - 12ο το πρωί στο Καρπενήσι!

Αίθριο καιρό αναμένουμε σε όλη τη χώρα  τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017.

Τις θερμές βέβαια ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γενικά οι άνεμοι κοπάζουν σε σχέση με τα Κυριακάτικα μποφόρ και θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους «δραπέτευσαν» ή έχουν γενικότερα άδεια τον Δεκαπενταύγουστο, να απολαύσουν τα μπάνια τους στη θάλασσα.

Πάντως παρά το ευχάριστο βοριαδάκι η Φθιώτιδα και σήμερα είχε πάλι 35αρια με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε αυτά τα επίπεδα και στην πρωτεύουσα Λαμία. Η ελάχιστη όμως ήταν σαφώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις θερμοκρασίες του 8ημερου καύσωνα, με μόλις 12 βαθμούς στο Καρπενήσι και 19 στο Λευκοχώρι Ελάτειας!

Για την παραμονή του 15Αυγουστου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 20 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 30 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά τόπους ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανήμερα της Παναγίας ο ίδιος καιρός θα διατηρηθεί σε όλη τη χώρα, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση