Καμένα Βούρλα: Μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 08:09 Καμένα Βούρλα: Μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Επίπονες αλλά επιτυχημένες προσπάθειες από πυροσβέστες & εθελοντές να μη φύγει η πυρκαγιά στο βουνό

Πραγματική μάχη έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με εθελοντές από το Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και παραθεριστές, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (14/8) σε ξερά χόρτα δίπλα στο γήπεδο Καμένων Βούρλων.

Οι φλόγες σύντομα «πήραν τροφή» από τα ξερά και δυνάμωσαν ανησυχώντας τις πυροσβεστικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο με 4 οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησαν τα δύο PZL, προκειμένου να μην φύγει η φωτιά προς το βουνό.

Η πυρκαγιά εξαιτίας του δυνατού αέρα κατάκαψε το χώρο στον παράδρομο της Εθνικής και απειλούσε ότι μπορεί να περάσει την Εθνική για να φύγει στο βουνό. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για αυτό και έγινε μεγάλη μάχη για να τη σβήσουν όσο ήταν σε βατό μέρος.

 

 

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούσαν ρίψεις μέχρι και τις 8.10μμ. με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο λίγα λεπτά αργότερα. Για το φόβο αναζωπυρώσεων στο σημείο έμειναν δύο οχήματα. Δείτε φωτογραφίες από τη μάχη που δόθηκε με τις φλόγες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση