Ελεύθερος ο 34χρονος με τα δενδρύλλια και τα μαχαίρια στον Άγιο Κωνσταντίνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 09:21 Ελεύθερος ο 34χρονος με τα δενδρύλλια και τα μαχαίρια στον Άγιο Κωνσταντίνο

Υποστήριξε ότι η ανεργία τον έριξε στα ναρκωτικά από τα οποία δεν μπορεί να απεξαρτηθεί.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (16/8) ο 34χρονος Έλληνας ο οποίος είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο για καλλιέργεια δένδρων ινδικής κάνναβης και οπλοκατοχή στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα θα πρέπει να εμφανίζεται στο Α.Τ. Καμένων Βούρλων εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα και να μην ταξιδέψει εκτός χώρας.

 Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας για καλλιέργεια δένδρων ινδικής κάνναβης και παράνομη οπλοφορία αφού στο σπίτι του είχαν βρεθεί δύο μαχαίρια μάχης.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισής του, Κωνσταντίνος Μπαρούτας πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει την Δικαιοσύνη και ο οποίος δυστυχώς έπεσε στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών εξαιτίας της απογοήτευσης που αντιμετώπιζε, συνέπεια της μακρόχρονης αδυναμίας του να βρει εργασία.

Επίσης τα δένδρα ινδικής κάνναβης που βρέθηκαν στο χωράφι του τα καλλιεργούσε, όπως είπε αποκλειστικά για δική του χρήση ενώ κανένα επιβαρυντικό στοιχείο δεν βρέθηκε μετά τη σύλληψη του και τον έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του.

Τις προσεχείς ημέρες κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης θα διοριστεί με σχετική διάταξη του Ανακριτή Λαμίας ιατρός-ψυχίατρος προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός περί της τοξικομανίας του και της ψυχικής και σωματικής του αδυναμίας να απεξαρτηθεί από την κάνναβη εκούσια με τις δικές του δυνάμεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση