Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από το μίνι καύσωνα σε βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 16:15 Από το μίνι καύσωνα σε βροχές και καταιγίδες

Που χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος την Κυριακή - Ομπρέλες για την Δευτέρα μας συμβουλεύει η ΕΜΥ…

Σημαντική... βουτιά αναμένεται στη θερμοκρασία για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Μπορεί την Κυριακή στην Κεντρική Ελλάδα ο υδράργυρος να «χτύπησε κόκκινο», σκαρφαλώνοντας στους 36 και τοπικά 37 βαθμούς, από τη Δευτέρα όμως η διαφορά θα είναι σημαντική με περιοχές όπως στο Καρπενήσι η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24ο.

Η επιδείνωση του καιρού μάλιστα θα είναι πρόσκαιρη με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην Ανατολική Στερεά και αργότερα το βράδυ στην Εύβοια.

Για την Κυριακή 20 Αυγούστου, όπως σημειώσαμε, πολλές περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχαν υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να δείχνει 36ο σε Μακρακώμη, Θεολόγο Μαλεσίνας, Λευκοχώρι Ελάτειας και Θήβα.

Στους 35ο ο υδράργυρος στο κέντρο της Λαμίας, όπως και σε Λιβαδειά, Πολύδροσο, Αμφίκλεια και Αυλίδα.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, αναμένουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς και σε περιοχές του Ιονίου και του Βορειοδυτικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς εντάσεων 4 με 5 μποφόρ.