Λαμία: Τι συμβαίνει πάλι με τον Αξονικό στο νοσοκομείο;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 07:38 Λαμία: Τι συμβαίνει πάλι με τον Αξονικό στο νοσοκομείο;

Πριν καλά - καλά προκηρυχτεί η αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η διαδικασία φαίνεται να μπλοκάρει εξαιτίας των τεχνικών προδιαγραφών.

Η δυνατότητα αγοράς μηχανήματος 16 τομών που να μετατρέπεται σε 32 καταγγέλλεται από γνωστή εταιρία ότι είναι «φωτογραφικό γνώρισμα» άλλης, ενώ αντίστοιχα και η απευθείας αγορά τομογράφου 32 τομών καταγγέλλονταν ως «δώρο» στην εταιρία που τώρα φωνάζει! Από τη διοίκηση πάντως υποστηρίζεται μια διαδικασία ανοιχτή σε όλη την αγορά και ζητεί ανάλογες προδιαγραφές.

Το σημαντικό είναι ότι η έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία της προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, σε μια χρονική στιγμή που το υπάρχον μηχάνημα «πνέει τα λοίσθια».

Επίσημη αντίδραση πάντως προς το παρόν δεν έχουμε, καθώς το πρόσφατο (17/8) διοικητικό συμβούλιο αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες. Αιτία της αναβολής, η απουσία της νομικής συμβούλου η παρουσία της οποίας κρίνονταν απολύτως απαραίτητη, καθώς ανάμεσα στα θέματα ήταν και η «Συζήτηση για την τοποθέτηση των μελών του ΔΣ αναφορικά με την άσκηση αγωγών από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ) σε βάρος των οργάνων Διοίκησης του Γ.Ν Λαμίας, των διενεργούντων ΕΔΕ κατ’ εντολή της Διοίκησης, κατά των υπαλλήλων – μαρτύρων στα πλαίσια των άνω ΕΔΕ και κατά των εγγράφως αναφερομένων στην Διοίκηση για πράξεις και παραλήψεις του ιδίου (Δ.Ι.Υ Γ.Ν Λαμίας) – Διερεύνηση περί των ενεργειών των Οργάνων Διοίκησης του Νοσοκομείου έναντι της πιο πάνω συμπεριφοράς του θεσμικού οργάνου του Γ.Ν Λαμίας, σε βάρος των Οργάνων Διοίκησης αυτού (Γ.Ν Λαμίας)».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση