Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Στυλίδας για την παράσυρση;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 07:10 Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Στυλίδας για την παράσυρση;

Τι λέει το ρεπορτάζ του LamiaReport - Από που ζητάει ευθύνες ο Δήμος Στυλίδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ατύχημα με την παράσυρση ηλικιωμένου από μηχανάκι το πρωί της Δευτέρας (21/8) στη Στυλίδα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια γιατί η διακομιδή του τραυματία δεν έγινε με το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Υγείας Στυλίδας, αλλά χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Λαμία, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Γνωρίζουμε επισήμως ότι στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, υπάρχει ασθενοφόρο με πλήρωμα, μάλιστα όποτε έχει ζητηθεί από το Δήμο Στυλίδας βοήθεια για την λειτουργία και τα καύσιμά του, δόθηκε. Σήμερα μαθαίνουμε ότι για κάποιο ατύχημα, δεν κινητοποιήθηκε το συγκεκριμένο ασθενοφόρο. Θα αναζητήσουμε ευθύνες απευθυνόμενοι στη διοίκηση του νοσοκομείου η οποία από τον νόμο είναι υπεύθυνη τόσο για τα Κέντρα Υγείας όσο και για τα ασθενοφόρα. Αναμείνατε πληροφορίες τις επόμενες ημέρες».

Όπως είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Δημήτρης Χαλεπλής, η κλήση για το τροχαίο δόθηκε από το Κέντρο στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ στις 09:55' και η άφιξη στον τόπο του ατυχήματος ήταν στις 10:05'. Το ασθενοφόρο παρέλαβε από το σημείο δυο άτομα τα οποία διακομίστηκαν αρχικά στο Κ.Υ. Στυλίδας.  Από εκεί στις 10:45’ δόθηκε εντολή να μεταφερθεί με το ίδιο ασθενοφόρο ο ηλικιωμένος στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω νοσηλεία.

Αναφορικά με το ασθενοφόρο που διαθέτει το ΚΥ Στυλίδας, υπάρχει μόνο ένας οδηγός ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε κανονική άδεια. Ακόμη όμως και αν δεν ήταν σε άδεια, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να καλύπτει 3 βάρδιες 7 ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης πρέπει να γίνει σαφές ότι τα συγκεκριμένα οχήματα εξυπηρετούν τα εσωτερικά περιστατικά διακομιδής ασθενών, αφού οι οδηγοί δεν είναι διασώστες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει έκτακτη διακομιδή ασθενούς αν δεν συνοδεύεται από κάποιο γιατρό ή κάποιας άλλης σχετικής ειδικότητας προσωπικό ή δεν έχει πάρει την αντίστοιχη εντολή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση