Μπήκαν οι βάσεις για το νέο προϋπολογισμό στο Δ. Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 14:49 Μπήκαν οι βάσεις για το νέο προϋπολογισμό στο Δ. Δομοκού

Την παρουσίαση του σχεδίου για το νέο προϋπολογισμό του Δήμου και την κατάρτιση του τεχνικού του προγράμματος, πραγματοποίησε στην Επιτροπή Διαβούλευσης ο Δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας.

Στους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος παρέδωσε προς διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δομοκού για το έτος 2018, όπως αυτό συντάχθηκε σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και διάφορες προτάσεις – αποφάσεις  Τοπικών Συμβουλίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των Δήμων και επισημάνθηκε ότι ο τρόπος χρηματοδότησης, ο οποίος γίνεται μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, έχει μόνο πληθυσμιακά κριτήρια. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζιαχρήστας, τόνισε ότι για να αντέξουν οι περιφερειακοί δήμοι πρέπει να συμπεριληφθούν στα κριτήρια χρηματοδότησης η έκταση του κάθε Δήμου καθώς και ο αριθμός των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η πιο ορθή και δίκαιη κατανομή των χρηματοδοτήσεων από το κράτος.  

Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα ή υπό εκτέλεση καθώς και άλλα, τα οποία θα εκτελεστούν κυρίως από χρηματοδότηση μέσω ΣΑΤΑ.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και εκφράστηκαν  σημαντικά  ζητήματα καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους από τα μέλη της επιτροπής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση