Έρχονται χιόνια και μέσα στη Λαμία - Βουτιά μέχρι και 17 βαθμούς θα κάνει ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 18:18 Έρχονται χιόνια και μέσα στη Λαμία - Βουτιά μέχρι και 17 βαθμούς θα κάνει ο υδράργυρος

Η επέλαση του χιονιά θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια - Τη Δευτέρα θα χιονίσει και μέσα στη Λαμία - Το χιόνι θα φτάσει μέχρι τη θάλασσα - Μεγάλη βουτιά του υδράργυρου, που θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλη την εβδομάδα.

Στη Φθιώτιδα ο χιονιάς θα γίνει αισθητός από το βράδυ της Κυριακής, ενώ από το πρωί της Δευτέρας θα χιονίσει και στα πεδινά του νομού.

Μέσα στη Λαμία καθώς και στις παράκτιες περιοχές του Μαλιακού θα ξεκινήσει να χιονίζει από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά, με χιονόστρωση περίπου 5-10 εκατοστά μέσα στην πόλη και 10-20 εκατοστά στις υπόλοιπες περιοχές (τα μεγαλύτερα ύψη αναμένονται στις περιοχές βόρειας της Λαμίας, τα Καμένα Βούρλα, Μαρτίνο κτλ).

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο θα συνεχίσει να χιονίζει στη νότια Φθιώτιδα μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Από το μεσημέρι της Τρίτης τα χιόνια θα σταματήσουν παντού στη Φθιώτιδα και θα περιοριστούν στην Εύβοια, Βοιωτία και Αττική. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται ολικός παγετός με τη θερμοκρασία να είναι αρνητική καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έτσι, από τους 15 βαθμούς Κελσίου που ήταν χθες Σάββατο η θερμοκρασία στη Λαμία, θα πέσει μέχρι και 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού θα είναι ακόμη πιο χαμηλά.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία αυτές θα κάνουν την εμφάνιση τους μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και θα διαρκέσουν περίπου 24 ώρες μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Το συνολικό ύψος χιονόστρωσης στην Ευρυτανία εκτιμάται κοντά στα 20-25 εκατοστά.

Δείτε τον χάρτη ο οποίος δείχνει τα συνολικά εκτιμώμενα ύψη χιονόστρωσης μέχρι την Τετάρτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση